Wat anderen vonden van
De Blije Student


Ik kwam bij Manuela met de vraag of zij mij iets meer beeld wilde geven over wat voor een studie bij mij past. Ik was super enthousiast om dit traject te beginnen. Het was super intensief maar ook een leuk traject. Manuela heeft mij uiteindelijk goed geholpen. Ik weet nu wat bij mij past en wat ik wil gaan doen. Ik raad iedereen dit aan als je moeite hebt met je studiekeuze. Het geeft je namelijk veel meer beeld over wie je bent en wat je leuk vindt. Je komt ook achter dingen die je misschien helemaal niet weet over jezelf. Dat is natuurlijk super leuk om te horen!

Tess van den Berg

Wij zijn ontzettend blij dat we in contact zijn gekomen met Manuela. Onze dochter heeft na maar een enkele sessies met Manuela, nu een duidelijk beeld welke studierichting aansluit bij haar kwaliteiten en eigenschappen. De kennis die onze dochter nu heeft over zichzelf en haar opties heeft haar rust gegeven.

Ruth van den Berg, moeder van Tess

Ik ben begonnen met dit traject omdat ik eigenlijk even niet zo goed wist of ik wel verder wilde gaan met mijn studie. Ik wist gewoon opeens totaal niet meer of ik mijn huidige studie leuk vond en of ik wel op mijn plek zat. Ik twijfelde enorm en wist niet hoe ik dit moest aanpakken maar toen ben ik bij De Blije Student terecht gekomen.

Ik legde uit waarmee ik zat en we gingen samen aan de slag. Tijdens dit traject ben ik mijzelf ten eerste veel beter leren kennen. Ik wist weer wat mijn drijfveren waren en wat mij motiveert en waar ik energie van kreeg. Van hieruit zijn we vele veelzijdige opdrachten gaan doen en uiteindelijk ben ik tot de conclusie gekomen dat mijn huidige opleiding eigenlijk goed bij mij past. Met Manuela haar hulp ben ik niet alleen dit te weten gekomen maar heb ik mijzelf erg ontwikkeld en weet ik weer wat ik wil en waar ik blij van wordt in een studie.

Manuela heeft mij goed geholpen, ze biedt een luisterend oor, is heel relaxed en vriendelijk waardoor ik me bij haar erg op mijn gemak voelde. Ik zou zeker De Blije Student aanraden als je even niet meer weet hoe en wat je wilt voor een studie, wat er bij je past maar ook als je niet zoals ik al op een opleiding zit waarvan je niet meer zo goed weet of je nou op je plek zit.

Olivia Bruining

Mijn dochter was al begonnen aan een hbo opleiding waar ze over twijfelde. Thuis hebben we genoeg gesprekken gehad over haar twijfel, maar ik voelde dat mijn dochter het nodig had dit samen uit te zoeken met iemand van buitenaf die blanco hierin naar haar eigen antwoord hielp zoeken.

Dit was precies wat ze nodig had. Manuela heeft haar helpen verduidelijken wat er verborgen zat voor onze dochter. Na 4 sessies kwam ze erachter dat ze eigenlijk prima op haar plek zit, maar dat haar twijfel over de opleiding meer met andere factoren te maken had, dan de inhoud van de opleiding. Gek genoeg nu ze dit samen met Manuela verhelderd heeft, kan ze veel meer senang zijn met haar keuze en de minder leuke dingen accepteren, ze weet nu waar ze het voor doet. Ze is opgelucht en gemotiveerd om door te gaan.

Aryette Bruining, moeder van Olivia

Om te beginnen is Manuela super lief en erg fijn om mee te praten. Je merkt ook dat ze het beste met je voor heeft en dat ze je echt wil helpen. Door middel van deze gesprekken heb ik een hoop over mezelf geleerd en ben ik erachter gekomen waar mijn kwaliteiten liggen en wat ik echt leuk vind. Hierdoor heb ik een keuze kunnen maken voor bouwkunde en ik ben erg blij met deze keuze! Ik zou dit traject zeker aanbevelen als je niet weet welke studie je moet kiezen.

Bob van der Marel

De professionele begeleiding die Manuela onze dochter geboden heeft bij haar studiekeuze is heel waardevol gebleken. Manuela neemt de tijd en de rust om met alle aandacht een goede basis mee te geven waarmee de studiekeuze gemaakt kan worden. Onze dochter heeft inzicht gekregen in haar talenten, drijfveren en waarden zodat ze nu het vertrouwen heeft gekregen dat ze een studie kiest die bij haar past.

Marga Euser, moeder van Eva

Ik heb het individuele coaching traject bij Manuela Brasse van De Blije Student doorlopen en ben daar zeer tevreden over. Ze heeft mij goed geholpen om een duidelijk beeld te krijgen van wat mijn drijfveren en motivaties zijn. Ik ben nu in staat om een goede keuze te maken voor mijn vervolgopleiding.

Tom van der Berg

Manuela heeft mij erg geholpen met de keuze van mijn opleiding. Het was ook heel erg fijn om samen te werken en ik voelde mij altijd op mijn gemak. Dit heeft ertoe geleid dat ik me heb ingeschreven voor de HBO opleiding Sportkunde.

Viggo Jongkind

Toen ik bij de Blije Student aankwam wist ik niet meer zo goed wat ik zelf bij mij vond passen en wat anderen goed bij mij vonden passen. Met Manuela ben ik weer helemaal bij nul begonnen en eens gekeken wat mijn drijfveren waren. Door allemaal verschillende oefeningen kwam ik steeds achter meer dingen over mijzelf en achteraf zag ik dat alles als een soort puzzel in elkaar paste. Dit was echt een ‘eyeopener’. Ik durf nu veel beter te luisteren naar waar ik goed in ben en wat bij mij past.

Op dit moment ben ik mij nog aan het oriënteren op een eventuele vervolgstudie maar kan de interessante studies op een effectieve en nieuwe manier bekijken. Ik vond Manuela een hele fijne coach, zij oordeelde niet en stond overal voor open. Een echte aanrader 😊!

Silya Hotz

Afgelopen jaar heeft Manuela mij geholpen met mijn studiekeuze. Ik had verwacht dat het vooral zou gaan over wat alle soorten opleidingen inhielden dan dat het zou gaan over jezelf. Achteraf snap ik dat je daar niet zoveel aan hebt maar juist de kennis over jezelf zo belangrijk is om te weten. Die kennis die je over jezelf leert is voor meer dan alleen je studiekeuze, fijn om te weten.

Door leuke opdrachten ben ik erachter gekomen wat mijn drijfveren, interesses en motivaties zijn. Daarmee kon ik mijn studiekeuze onderbouwen en wist ik zeker dat van alle opties die er waren, ik een studie koos die bij mij past.

Door het weten wat ik kon, gaf mij al heel veel rust. Daarbij was Manuela een heel fijn persoon om de studiekeuze coaching van te krijgen. Ik zou anderen daardoor ook coaching bij de Blije Student aanraden! Mijn interesse gaat uit naar een studie Rechtsgeleerdheid.

Isa Tomaello

Hi Manuela, Isa zit helemaal op haar plek bij communicatie. Ze heeft het helemaal naar haar zin.

Sylvia v.d. Kaaij, moeder van Isa

Mijn dochter heeft een keuze gemaakt 😊! De echte voorkeur gaat uit naar Sport Management en Marketing. Ze is opgelucht en heel blij. De realisatie dat ze een HBO studie wilt doen is heel duidelijk geworden na de bezoeken aan jou. De puzzel in haar hoofd heeft echt een vorm gekregen. En ze weet nu waar de stukjes liggen en waar ze terecht moeten komen. Om het maar een beetje cryptisch uit te leggen. Denk dat je weet wat ik bedoel. Nogmaals veel dank. Ook namens Rosa.

Linn Koreneef, moeder van Rosa

Als studiekeuzecoach heb ik u zeer prettig ervaren. Heel rustig en een luisterend oor, ook legt u de opdrachten en de vragen duidelijk uit. Fijn om met u te communiceren.Voordat ik begon aan dit traject wist ik niet zo goed wat voor opleiding ik wilde gaan doen.

Als iemand op dat moment aan mij zou vragen, wat vind je leuk om te doen, vond ik dat al een lastige vraag om te beantwoorden. Door het traject heen heb ik mij zelf beter leren kennen, wat zijn mijn drijfveren, wat zijn mijn kwaliteiten. Het traject heb ik als intensief ervaren, het gaat veel over jezelf dus het is goed nadenken maar heel prettig. Het heeft mij heel wat opgeleverd. Ik heb mijzelf beter leren kennen en heb uiteindelijk een keuze gemaakt voor een vervolgopleiding. Verpleegkunde is de studie die ik uiteindelijk ga volgen.

Sari Jansen

Ik heb geleerd om externe invloeden niet te veel te laten bepalen in mijn keuze maar vooral goed naar mijn eigen gevoel te luisteren. Ik ben tot een antwoord gekomen en daar ben ik erg blij mee. Ik ga een studie kiezen richting de logistiek.

Xavier van Veen

Studiekeuze coaching heeft mij geholpen om mijn zelfkennis te vergroten. Ik weet nu wat ik belangrijk vind en welke studie bij mij past. Ik heb gekozen voor HBO Tourism Management.

Suzanne Kroes

Ik kan Manuela van harte aanbevelen als Studiekeuzecoach. Zij is in staat om een veilige setting te creëren voor studenten. Door deze setting, de vragen die ze stelt en de opdrachten die ze meegeeft aan studenten is zij in staat om studenten in een proces te laten komen waarin ze tot een studiekeuze komen. Ik heb dit bij meerdere studenten gezien als wel bij mijn eigen dochter. Ik kan haar daardoor van harte aanbevelen.

Robert-Jan Jansen

Ik heb contact met Manuela Brasse opgenomen nadat ik al een tijdje merkte dat ik mijn werk niet meer leuk vond en dat het tijd was voor wat anders, maar ik wist niet wat ik dan wilde.

Eerst heb ik een intake gehad waarna ik gelijk enthousiast was. Mijn vraag was: ‘Wat past bij mij?’. In totaal 7 sessies hebben wij samen antwoord gezocht op deze vraag. Ik heb onze gesprekken als heel fijn ervaren. Manuela wist waar ze het over had en welke opdrachten en vragen mij verder zouden helpen.

Naast dat ik nu weet welke opleiding ik ga volgen, ben ik zelf ook zeker gegroeid. Ik kom meer voor mijzelf op en sta sterker in mijn schoenen en ik weet beter wat ik wil. Mocht iemand twijfelen over wat hij of zij wil doen, dan zou ik dit traject zeker aanraden, omdat je zo leert ontdekken wat echt bij je past en waarom.

Christa Laban, 30 jaar

Alles wordt heel rustig en duidelijk behandeld. Je leert veel over jezelf wat je later ook nog kunt gebruiken.
De persoonlijke begeleiding was top en het is goed bereikbaar met het OV.

Het heeft mij goed geholpen want nu weet ik welke studierichting bij mij past. Ik ga toegepaste psychologie studeren.

Anne van Zetten, tussenjaar, 18 jaar

Mijn dochter heeft bij Manuela een studiekeuzetraining gevolgd, na het behalen van haar Havo-diploma. Ze zat toen in een tussenjaar, waarin ze regelmatig informatie verzamelde en open dagen bezocht, maar niet verder leek te komen bij het maken van de keuze voor een vervolgstudie.

Ik kreeg via een kennis de tip met Manuela contact op te nemen en maakte een afspraak voor een intake. We werden hartelijk ontvangen in een sfeervolle ruimte en daar kreeg ik al snel de indruk dat mijn dochter bij de Blije Student goed op weg geholpen zou kunnen worden. Ik merkte dat ze zich meteen op haar gemak voelde: Manuela heeft een warme uitstraling, is vriendelijk en oprecht geïnteresseerd in de mensen met wie ze werkt.

Ze heeft in een dag voor gezorgd dat mijn dochter leerde kiezen op basis van haar persoonlijke drijfveren en innerlijke motivatie in plaats van op wat er economisch, financieel of praktisch wellicht verstandig was.

Zodra ze de keuze voor een vervolgstudie had gemaakt, kreeg ze weer zin en energie om verder te leren. Ze is inmiddels heel enthousiast van start gegaan en ik ben ervan overtuigd dat Manuela daar een grote invloed op heeft gehad.

Ik kan het iedereen aanraden als je kind “vastzit”: het is de kosten meer dan waard!

Heleen Schuitemaker

Door het individuele studiekeuzetraject bij Manuela, heb ik geleerd om actie te ondernemen. Ik weet nu welke studierichting ik op wil en ga dit de komende tijd onderzoeken.

Max van Wees, MBO student, 21 jaar

Ik vond het een fijne en leerzame training. Veel beter dan de standaard studiekeuze "dingen". Het was leuk om op basis van de drijfveren te werk te gaan.

Yasmin, Het Lyceum Vos Vlaardingen, VWO

Ik vond de training kort maar intensief. Het was heel persoonlijk en de oefeningen waren interessant en leerzaam. De begeleiders hebben ons uitstekend geholpen.

Somaya, Het Lyeum Vos Vlaardingen, VWO

Het is een fijne training waar je op zoek gaat naar je kwaliteiten en interesses. Het heeft mij erg geholpen.

Tom, Het Lyceum Vos Vlaardingen, HAVO

De training heeft mij verrassend goed geholpen. Ik heb een goed beeld gevormd over wat ik wil gaan doen en welke studierichting er bij mij past.

Ewoud, Christelijk Lyceum Zandvliet Den Haag, VWO

Het was een goede training om erachter te komen wat jouw motivatie en drijfveren zijn om een beroep/opleiding te kiezen.

Mats, tussenjaar